PROTIHRUPNI POKROV REMKO SWK 5

PROTIHRUPNI POKROV REMKO SWK 5

Cena Po Ponudbi

PROTIHRUPNI POKROV ZA TOPLOTNE ČRPALKE REMKO SWK 5

(Za enovenitilatorske zunanje enote toplotnih črpalk manjših in srednih dimenzij)

 

Protihrupni pokrov se uporablja predvsem na območjih kjer so visoke zahteve po znižanju emisij okoljskega hrupa. Patentirana konstrukcija in protihrupni izolacijski efekt, ki ga omogoča uporabljeni material EPP - polipropilen, dosega velika zmanjšanja hrupa skozi sistem odboja zraka.

Protihrupni zaščitni pokrov ne zmanjšuje le zvočnih emisij, ampak deuje tudi kot zaščita proti vandalizmu in vremenskim vplivom. Protihrupni zaščitni pokrov se lahko postavi tudi nakdnadno. Ravno tako lahko s pokrovom opremimo tudi klimatsko napravo.

Ognjevarnost razreda B2, UV - obsojnot in unčikovitost omogoč posavitev skoraj povsod. Glede na situacijo postavitve pokrov lahko zagotovi tudi do 15 dB (A) nižjo hrupnost.

V zadnjih letih je uporaba toplotnih črpalk (TČ) za ogrevanje stavb in sanitarne vode povečana, zato so čedalje pogostejše tudi težave s hrupnostjo, ki jo zaznavajo tako lastniki, bližnji sosedi ter mimoidoči. Medtem ko toplotne črpalke zemlja/voda in voda/ voda stojijo v kotlovnici in se jih da dobro zvočno izolirati, ima večina izvedb TČ zrak/voda zunanjo enoto, katere hrup se bolj ali manj širi v okolico.

Ker slovenski predpisi zelo ohlapno opredeljujejo vrednosti  za največji dovoljeni hrup, katere znašajo 45 dB v nočnem času pri maksimalni moči ogrevanja, medtem ko je v Nemčiji in Avstriji hrup omejen na 30 dB, v Švici pa celo na 28 dB, si kot rešitev lahko omislimo inovacijo na področju toplotnih črpalk in klimatskih naprav nemškega proizvajalca REMKO.

Gre za visoko kakovostno protihrupno zaščito, ki se lahko namesti na vsako zunanjo enoto in s tem preprečuje hrup, ki jo zunanja enota oddaja.

Patentirana konstrukcija in protihrupni izolacijski efekt, ki ga omogoča uporabljeni material EPP-polipropilen, dosega velika zmanjšanja hrupa skozi sistem odboja zraka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serija

SWK 5

Tip toplotne črpalke 

N/A

Zunanje dimenzije

 V / Š / G (mm)

                    1400/1385/1100                  

Maks. velikost zun. enote*

Dimenzije V/Š/G (mm)

1260/1000/460

Teža (KG)

43

Črna - Nar.št.:

260905

Srebrna/ Črna - Nar.št.:

260915

Plosca za prilagoditev - Nar.št.:**

260925